Ndërlidhjet

PRISHTINË


Kryeministri Agim Çeku i ka paralajmëruar sot serbët e Kosovës që të mos përpiqen të shkëputen nga pjesa tjetër e vendit, si reagim ndaj propozimit të Kombeve të Bashkuara për statusin e Kosovës.
"Pavarësia e Kosovës është kapitull i mbyllur. Nuk ka dhe nuk do të ketë ndryshim të kufinjve, ndërsa të drejtat e të gjithëve do të realizohen përmes sistemit dhe institucioneve demokratike", ka deklaruar Çeku për agjencinë Reuters.
Ai gjithashtu është shprehur optimist për qëndrimin e Rusisë në negociatat për statusin e Kosovës.
"Deri tash Rusia ka qenë konstruktive. Rusia gjithmonë ka patur qasje të ndryshme ndaj Kosovës, por ata janë anëtar konstruktiv të Grupit të Kontaktit, ku i kanë mbështetur të gjitha vendimet dhe parimet. Shpresoj se përkundër qasjes së ndryshme që ka, Rusia më në fund do t'i japë mbështetje Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara", ka thënë Çeku.
XS
SM
MD
LG