Ndërlidhjet

KABUL


Gjenerali amerikan, Dan McNeil e ka marrë sot komandën e trupave që udhëhiqen nga NATO-ja në Afganistan.
- E kam këtë mesazh për pjesëtarët e forcës ndërkombëtare ndihmëse të sigurisë: këto gjëra ne i pranojmë si detyrë e jona. Para se gjithash misioni ynë do të vazhdoj derisa të arrihet qëllimi, tha gjenerali McNeil.
Në ceremoninë e pranim-dorëzimit të komandës, foli edhe komandanti i deritashëm, britaniku David Richards:
- NATO-ja dhe forcat afgane kombëtare të sigurisë nuk do të pësojnë disfatë ushtarake dhe kjo është e rëndësishme pasi e siguron popullatën se qeveria e tyre dhe bashkësia ndërkombëtare do të kenë sukses, tha gjenerali Richards.
XS
SM
MD
LG