Ndërlidhjet

PRAGË


Ministria e jashtme e Çekisë ka mbështetur sot planin e Martti Ahtisaarit për statusin e Kosovës, pasi, siç është vlerësuar, ai është "një kompromis i balancuar". "Ministria e jashtme në tërësi e mbështet propozimin", thuhet në njoftimin e kësaj ministrie dhe shtohet se "ai do të sjellë siguri, stabilitet, mbrojtje të të drejtave të njeriut dhe të drejta të individëve, që u takojnë pakicave kombëtare dhe se do të sjellë prosperitet ekonomik". Çekia ka ftuar Prishtinën dhe Beogradin që ta mbështesin propozimin e Martti Ahtisarit dhe kështu ta lehtësojnë miratimin e tij në Këshillin e Sigurimit të Kombeve të Bashkuara.
XS
SM
MD
LG