Ndërlidhjet

SEVILLE


Ministrat e Mbrojtjes të NATO-s u zotuan se aleanca do të mbetet në Kosovë për të krijuar një mjedis të sigurtë gjatë procesit për statusin e Kosovës.
"NATO do të vazhdojë ta kryejë detyrën thelbësore të krijimit të një mjedisi stabil dhe të sigurtë", tha në hapje të samitit sekretari i përgjithshëm i NATO-s, Jaap De Hoop Scheffer, për të shtuar se aleanca do ta rishikojë rolin e 16.000 trupave në Kosovë pasi të jetë arritur marrëveshja për statusin.
Ndërsa Bashkimi Evropian po përgatitet të marrë një rol më të madh në Kosovë, ai tha se është esenciale që NATO dhe BE-ja të bashkëpunojnë më ngushtë.
Scheffer gjithashtu e ka theksuar mbështetjen e 26 vendeve të aleancës për planin e Martti Ahtisaarit.
XS
SM
MD
LG