Ndërlidhjet

PRISHTINË


Albert Rohan, zëvendës i të dërguarit të Kombeve të Bashkuara për statusin e Kosovës, Martti Ahtisaari, tha sot në Prishtinë se takimi i paraparë për 13 shkurt në Vjenë është shtyrë. Rohan tha se zoti Ahtisaari është pajtuar që takimi të shtyhet për 21 shkurt, pasi kishte marrë kërkesë zyrtare nga presidenti i Serbisë, Boris Tadiq.
Ndërkohë, presidenti i Kosovës Fatmir Sejdiu tha se shtyrjet nuk prodhojnë efekte pozitive, duke u angazhuar që procesi të përmbyllet sa më shpejt.
Po sot, Kuvendi i Kosovës e ka mbështetur pakon e Ahtisaarit, dhe i ka dhënë disa rekomandime Ekipit Negociator për pikat, të cilat Kuvendi kërkon të rishikohen gjatë fazës së konsultimeve.
XS
SM
MD
LG