Ndërlidhjet

PRISHTINË


Institucionet dhe partitë politike në Kosovë kanë shprehur keqardhje për vdekjen e dy personave nga plagët e marra dje në protestën në Prishtinë, të organizuar nga lëvizja "Vetëvendosje", përderisa kanë dënuar këtë lëvizje për shkaktimin e dhunës. Presidenti Fatmir Sejdiu ka shprehur keqardhje për vdekjen e dy të rinjëve, në "protestat e dhunshme", të cilat si të tilla, absolutisht nuk i kontribuojnë stabilitetit në Kosovë. "Është e drejtë e gjithkujt të protestoj dhe të japë mendim tjetër" dhe zoti Sejdiu dhe shtoi se "është e papranueshme organizimi i manifestimeve të dhunshme, që kanë për qëllim sulmin në institucione dhe destabilizimin e prëgjithshëm të situatës". Qeveria e Kosovës ka shprehur keqardhje për vdekjen e dy të rinjëve dhe ka kërkuar që mekanizmat përkatës të zhvillojnë hetim të pavarur. Kryeministri Agim Çeku ka anuluar vizitën e planifikuar në Kinë. Ministri i punëve të brendshme, Fatmir Rexhepi, pasi ka dënuar protestat, ka thënë se nga hetimi gjithëpërfshirës nuk do të përjashtohet asnjë polic, qoftë ai vendës apo ndërkombëtar.
XS
SM
MD
LG