Ndërlidhjet

MOSKË


I dërguari i Shteteve të Bashkuara për statusin e Kosovës, Frank Wisner, javën që shkoi ka qëndruar në Moskë, për të diskutuar procesin e përcaktimit të statusit të Kosovës. Në një intervistë dhënë të përditshmes ruse "Komersant", ambasadori Wisner, ka thënë se është shumë e rëndësishme që Shtetet e Bashkuara dhe Rusia të punojnë së bashku në këtë çështje, veçanërisht tash kur negociatat janë në përfundim. Zoti Wisner ka përsëritur qëndrimin se Kosova nuk paraqet precedent. "Situata në Kosovë është e veçantë por edhe universale. E veçant në kuptimin se për dallim nga situatat e tjera, gjendja në Kosovë është e rregulluar me Rezolutë të Këshillit të Sigurimit, ka prani të vazhdueshme ndërkombtare si në aspektin civil ashtu edhe në atë ushtarak". Ndërsa universale sipas tij është në kuptimin që "kriza në Kosovë kërcënon stabilitetin dhe është përgjegjësi e fuqive botërore".
XS
SM
MD
LG