Ndërlidhjet

PRISHTINË


Ushtruesi i detyrës së Ombudsmanit të Kosovës, Hilmi Jashari ka kërkuar sot nga kryeadministratori dhe kryeminsitri i Kosovës që të zhvillojnë hetime të pavarura për zhvillimet në demonstratat e së shtunës në Prishtinë, gjasë së cilës janë vrarë dy vetë dhe janë plagosur 80 vetë. Në letrën dërguar kryedaministratorit Joachim Ruecker dhe kryeminsitrit Agim Çeku, zoti Jashari thekson shqetësimet për rrethanat në të cilat vdiqën dy pjesëmarrës të demonstratës dhe vlerëson se hetimi i brendshëm policor nuk i plotëson kërkesat për pavarësi dhe transparencë. Hilmi Jashari në letrën e tij, mëtutje, thekson se hetimi nuk është bërë sipas standardeve ndërkombëtare për të drejtat e njeriut prandaj kërkon nga zyrtarët më të lartë ndërkombëtar dhe vendës që të mundësojnë zhvillimin e hetimeve të pavarura lidhur me sjelljen e policisë së Kosovës dhe të asaj ndërkombëtare gjatë protestave.
XS
SM
MD
LG