Ndërlidhjet

HAGË


Gjykata ndërkombëtare e drejtësisë sot nuk e ka fajësuar Serbinë nga përgjegjësia juridike për gjenocid dhe për pjesëmarrje në gjenocid. Bosnja e kishte akuzuar Serbinë për gjenocid gjatë luftës në Bosnjë. Agjencitë e lajmeve raportojnë se kjo është hera që një vend e ka akuzuar një vend tjetër për gjencoid. Gjykata ndërkombëtare e drejtësisë është trupa më e lartë juridike e Kombeve të Bashkuara dhe gjatë shqyrtimit i dëgjon vetëm palët në kontest.
XS
SM
MD
LG