Ndërlidhjet

NJU JORK


Sekretari i Përgjithshëm i KB, Ban Ki-Moon tha se ndryshimi i klimës paraqet rrezik më të madh për botën se luftërat.
Në fjalimin e tij të parë nga ardhja në këtë post, Ban tha se efektet e ndryshimeve të klimës, si thatësirat dhe humbja e tokës së punueshme, mund të bëhen shkaku kryesor i luftërave dhe konflikteve.
NC 030204
"Sot lufta vazhdon t'i kërcënojë burrat, gratë dhe fëmijët e panumërt në mbarë globin. Por rreziku që lufta i shkakton njerëzimit dhe planetit, është të paktën i krahasueshëm me krizën e klimës dhe ngrohjen globale", tha Ban Ki-Moon, duke u bërë thirrje Shteteve të Bashkuara që të prijnë në luftën kundër ngrohjes globale.
XS
SM
MD
LG