Ndërlidhjet

BERLIN


Rreth 1 milionë fëmijë romë në vendet e Evropës Juglindore janë pa dokumenta, pa çertifikata lindje apo nuk kanë trajtimin e përshtatshëm mjekësor.
Raporti i UNCEF-it thotë se 40% e fëmijëve romë në Shqipëri, Bullgari e Rumani nuk ndjekin shkollën, derisa në Bosnjë kjo shifër arrin në 80%.
Raporti thekson se 10 mijë fëmijë romë nga Kosova gjenden me familjet në Gjermani dhe nuk kanë mundësi të kthehen për shkak të kushteve të sigurisë.
XS
SM
MD
LG