Ndërlidhjet

PARIS


Henry Troyat, një nga figurat më të mëdha të letërsisë moderne franceze dhe një nga biografët më të njohur francezë, ka vdekur në moshën 95 vjeçare.
Troyat, autor i më shumë se 100 veprave, kryesisht novela dhe biografi, ishte dekan i Akademisë së Francës. Në vitin 1938 ai e fitoi çmimin Goncourt, që është çmimi më i lartë për letërsi në Francë.
XS
SM
MD
LG