Ndërlidhjet

BEOGRAD


Plani i Kombeve të Bashkuara për Kosovën është i gjykuar të dështojë, sepse shumica e propozimit "në mënyrë të përsosur pothuaj i përshtatet qëndrimit të shqiptarëve, ndërsa nuk i merr parasysh pikëpamjet, interesat dhe kërkesat e Serbisë", ka thënë Dushan Batakoviq, anëtar i ekipit negociator të Beogradit.
Partia e kryeministrit Vojisllav Koshtunica ka thënë se propozimi i amandamentuar është "madje më i keq se i mëparshmi".
Propozimi në masë të madhe nuk i përfill propozimet e Serbisë dhe "plotësisht korrespondon me kërkesat e separatistëve shqiptarë", ka thënë zëdhënësi i Partisë Demokratike të Serbisë, Andreja Mlladenoviq.
XS
SM
MD
LG