Ndërlidhjet

GJENEVË


Mbi 1.2 miliardë gra në gjithë botën punojnë, çfarë shënon numrin më të lartë të të gjitha kohërave.
Raporti i Organizatës Botërore të Punës vlerëson se megjithë rritjen e pjesëmarrjes së gruas në punë, ato paguhen më pak se burrat dhe ende ka dallime të mëdha në statusin dhe arsimimin e tyre krahasuar me burrat.
Raporti është publikuar me rastin e 8 marsit, Ditës Ndërkombëtare të gruas, e cila shënohet që nga viti 1975.
XS
SM
MD
LG