Ndërlidhjet

BEOGRAD


Shtetet e Bashkuara besojnë që plani i Martti Ahtisaarit përmban mbrojtje të gjerë për popullatën joshqiptare në Kosovë, tha ambasadori amerikan në Beograd Michael Polt.
Në një deklaratë për të përditshmen Blic, Polt tha se pret që Serbia të jetë "konstruktive dhe praktike" në bisedimet në Vjenë, sepse duhet të mbajë llogari për bashkësinë serbe në Kosovë.
Ndërkaq ambasadori britanik Steven Ëordsëorth tha se pasiguria e mëtejme vetëm mund ta shtyjë integrimin e suksesshëm të Serbisë në Evropë.
Gazeta transmeton edhe fjalët e një diplomati që ka marrë pjesë në bisedimet për statusin e Kosovës, i cili tha se Ekipi Negociator serb në bisedimet e Vjenës ka kërkuar më shumë se sa ishte e mundur, prandaj ka humbur edhe atë që mundej ta fitojë.
Kërkesat kanë patur për qëllim të qetësojnë opinionin në Serbi, ka thënë ai, duke marrë si shembull kërkesën për kthimin e policisë serbe në Kosovë.
XS
SM
MD
LG