Ndërlidhjet

BEOGRAD


Ithtarët e ish presidentit të Serbisë Sllobodan Millosheviq shënuan sot një vjetorin e vdekjes së tij. Ata u mblodhën tek varri i tij në Pozharevc. Ndërkohë, kritikët vlerësuan se ende nuk janë shkëputur lidhjet me trashëgiminë e Millosheviqit.
Kryetarja e Fondit për të Drejtën Humanitare Natasha Kandiq tha se kjo mund të shihet në qasjen e politikanëve ndaj të kaluarës dhe ekzistimin e shumë prej atyre që e mbrojnë politikën e Millosheviqit. Edhe nënkryetari i Lëvizjes Serbe të Ripërtëritjes Srgjan Sreqkoviq doli me të njëjtin vlerësim. Ai tha se është i zhgënjyer me faktin se liderët demokratë kanë bërë kompromise me "sistemin e tij". Millosheviq vdiq nga sulmi në zemër, më 11 mars të vitit të kaluar, në qelinë e tij në Tribunalin e Hagës.
XS
SM
MD
LG