Ndërlidhjet

VJENË


Kryendërmjetësi për statusin e Kosovës, Marti Ahtisari, tha se "të kërkosh më shumë kohë për bisedime është humbje kohe, pasi dihet shumë mirë qëndrimi i palëve".
Në një intervistë për agjencinë e lajmeve Reuters, Ahtisari vlerëson se "është e vështirë të imagjinohet që pas asaj që ka ndodhur, përfshi bombardimet dhe administrimin nga Kombet e Bashkuara, t'i bindësh kosovarët të pranojnë autonominë, që ia morrën dikur".
Më tej për agjencinë Reuters Ahtisari ka shtuar se "nuk mund ta injorosh historinë, nëse kërkon të gjesh një zgjidhje të qëndrueshme".
Duke folur për marrëdhëniet brenda Këshillit të Sigurimit ai tha se nuk sheh mundësi tjetër veç unitetit pasi "nuk ka arsye të jetë ndryshe".
I pyetur nëse parasheh dhunë në rastin e shtyrjes së mëtejshme të zgjidhjes si rezultat i Rusisë ish presidenti finalndez tha se "nëse njerëzit e dinë se çfarë po ndodh dhe se rezultati do vijë në një afat kohor të pranueshëm, mendoj se mund t'ia dalim mbanë. Por nëse ka vonesa si qëllim në vetvete, atëherë..." çdo gjë mbetet e hapur.
XS
SM
MD
LG