Ndërlidhjet

UASHINGTON


Kosova "nuk krijon precedent për rajone të tjera", siç janë Abkazia, Osetia Jugore, Çeçenia apo Korsika, tha ndihmës sekretari amerikan i Shtetit Daniel Fried.
Ai ka shtuar se "nuk parashikoj se do të ketë veto ruse" në Këshillin e Sigurimit, ku pritet të diskutohet propozimi i të dërguarit Marti Ahtisari.
Gjatë takimit me gazetarët në Uashington pas vizitës në rajon Fried tha se ka kundërshtues të armatosur të planit të Ahtisarit nga të dyja palët, por "nuk është i befasuar", pasi sipat tij "ky është Ballkani".
Diplomati i lartë amerikan hodhi poshtë zërat se ka dhunë të shtuar në Kosovë. "Nuk ka shumë incidente dhe numri i tyre ka qenë në rënje të ndjeshme", theksoi Fried, për të shtuar se gjendja aktuale e bllokimit të situatës nuk mund të vazhdojë.
XS
SM
MD
LG