Ndërlidhjet

TROKAVEC/ÇEKI


Votuesit në fshatin Trokavec në Republikën e Çekisë, me shumicë votash kanë votuar kundër planeve të Shteteve të Bashkuara për ndërtimin e një pjese të sistemit mbrojtës raketor amerikan në bazën e afërt ushtarake. Në votimin jo-obligues, 71 veta votuan kundër dhe vetëm njëri votoi për vendosjen e sistemit mbrojtës. Votimi ka vetëm vlerë simbolike.
Qeveria e Çekisë ka përjashtuar mundësinë për organizimin e një referendumi për çështjen në fjalë.
XS
SM
MD
LG