Ndërlidhjet

UASHINGTON


Shtetet e Bashkuara besojnë se Kosova e pavarur nuk paraqet precedent që do të vlente për rajonet e tjera dhe veçanërisht jo për "konfliktet e ngrira" në territorin e ish Bashkimit Sovjetik.
Në një tekst të botuar nga Departamenti amerikan i Shtetit pohohet se qëndrimi i diplomacisë së Shteteve të Bashkuara është se Kosova paraqet një rast unik, në të cilin, deri më tash, në përmasa të papara, janë të përfshira Kombet e Bashkuara dhe NATO-ja.
XS
SM
MD
LG