Ndërlidhjet

PRISHTINË


Udhëheqësit e Kosovës kanë mirëpritur propozimin e Ahtisarit për pavarësi të mbikqyrur dhe e kanë cilësuar ditën e sotem si historike.
Presidenti Sejdiu tha se "pavarësia e Kosovës do t'i shërbejë gjithë qytetarëve të saj, shumicës shqiptare dhe të gjitha bashkësive pakicë".
Kryeminsitri Çeku tha se tani "varet nga ne ta bëjmë Kosovën një vend më të mirë për të gjithë".
Plani është mirëpritur dhe nga shefi i UNMIK-ut Joakim Ryker. "Transmetimi i një rekomandimi të qartë dhe aspak dykuptimësh si dhe propozimi në tërësi që ka mbështetjen e plotë të Sekretarit të Përgjithshëm të Kombeve të Bashkuara është moment historik për gjithë popullin e Kosovës", tha Ryker.
XS
SM
MD
LG