Ndërlidhjet

UASHINGTON


Presidenti Ahtisari propozon që Kosova të bëhet e pavarur, dhe për një periudhë kohë do jetë nën mbikqyrjen ndërkombëtare.
Shtetet e Bashkuara i mirëpresin dhe mbështesin rekomandimet e z. Ahtisari, thuhet në deklaratën e Departamentit të Shtetit.
Më tej në deklaratë theksohet se Kosova është rast special e kjo është bërë e qartë qysh me miratimin e rezolutës në vitin 1999 që e vuri Kosovën nën administrimin ndërkombëtar.
"Që kur kriza në rajon filloi 16 vjet më parë, presidenti Bush dhe dy paraardhësit e tij kanë punuar të realizojnë vizionin e një Evrope të tërë në liri dhe paqe. Plani i Ahtisarit do ta lejojë rajonin të hedhë pas krahëve konfliktet e vitit 1990 dhe të shohë drejt një të ardhme më të ndritshme euro-atlantike", përfundon kumtesa e Departamentit të Shtetit.
XS
SM
MD
LG