Ndërlidhjet

BERLIN


"Presidenca e Bashkimit Evropian fuqimisht mbështet propozimin e ish presidentit të Finlandës. Propozimi i tij për statusin është hartuar në mënyrë të tillë që i jepë shtysë ndërtimit të një shoqërie multietnike dhe demokratike në Kosovë bazuar në shtetin ligjor", thuhet në deklaratën e Gjermanisë, që ka kryesinë e rradhës së Unionit.
Gjermania ka shprehur bindjen se propozimi është i ndershëm dhe një kompromis i baraspeshuar.
XS
SM
MD
LG