Ndërlidhjet

BRUKSEL


Përfaqësuesi i Lartë i BE-së për Politikë të Jashtme dhe Siguri Havier Solana tha sot se "formula për imponimin e zgjidhjes" për statusin e Kosovës, do të duhet të gjendet në Këshillin e Sigurimit të KB. Por, ai tha se kanë "dalë disa vështirësi" që me këtë të pajtohen Rusia, "e me siguri edhe Kina".
Në fjalimin e tij në Parlamentin Evropian Solana sqaroi se imponimi i i zgjidhjes përmes rezolutës së KS, do të bazohej në kapitullin VII të Kartës së KB. Ai tha se Bashkimi Evropian duhet të vendosë se "çfarë qëndrimi do të mbajë".
"Ne nuk kemi të drejtë të dështojmë. Ne po flasim për stabilitetin e Ballkanit. Nëse nuk jemi të aftë që në mënyrë korrekte dhe të shpejtë t'i zgjidhim problemet e fqinjëve tanë, atëherë do të ishte dështim i madh që do të kufizonte aftësinë tonë për të vepruar në të ardhmen" tha Solana.
XS
SM
MD
LG