Ndërlidhjet

MOSKË


Ministri i Jashtëm i Rusisë, Sergei Lavrov tha se kryenegociatori i Kombeve të Bashkuara "do të dështojë" nëse vazhdon me planin e tij për Kosovën.
Lavrov e akuzoi Martti Ahtisaarin për "injorimin" e qëndrimit të Serbisë, e cila ka hedhur poshtë planin e tij që Kosovës i jep pavarësi të mbikqyrur.
"Ndoshta nuk do të duhej të flasim për mospajtimet ndërmjet Rusisë dhe Bashkimit Evropian lidhur me Kosovën, të cilat ekzistojnë, por të flasim nëse ka mospajtime ndërmjet palëve kryesore në konflikt, Prishtinës dhe Beogradit. Konflikti nuk mund të zgjidhet përderisa të dyja palët nuk i kapërcejnë mospajtimet e tyre. Zoti Ahtisaari ka vendosur t'i injorojë ato, dhe mendoj se ai do të dështojë", tha Lavrov.
XS
SM
MD
LG