Ndërlidhjet

UASHINGTON


Senati i Shteteve të Bashkuara e votoi projekt ligjin, i cili i bën thirrje presidentit George Bush që t'i tërheqë të gjitha trupat luftarake amerikane nga Iraku deri më 31 mars, 2008.
Bush tha se masave do t'u vë veto.
"Ne qëndrojmë të bashkuar dhe e themi qartë dhe kur trupat tona mund të dëmtohen, atëherë presim që ato trupa të finansohen tërësisht. Gjithashtu, kur komandantët tanë marrin vendime të vështira në teren, ne presim që atyre të mos u lidhen duart", tha presidenti Bush.
Senati i kontrolluar nga demokratët përcaktoi se brenda 4 muajsh, Bushi duhet të fillojë t'i tërheqë trupat nga Iraku. Votimi në raport 51 ndaj 47, kryesisht u bë në vija partiake. Masat parashohin 122 miliardë dollarë për luftërat në Irak dhe Afganistan, si dhe për disa programe të brendshme.
Të premten më 23 mars, Dhoma Përfaqësuese e miratoi legjislacionin, i cili si afat të fundit për tërheqjen e trupave e përcakton shtatorin 2008.
XS
SM
MD
LG