Ndërlidhjet

BREMEN


Ministrat e Jashtëm të Bashkimit Evropian nuk kanë arritur unitet në mbështetje të propozimit të Martti Ahtisaarit për statusin e Kosovës.
Në komunikatën e kryesisë gjermane të BE-së nga takimi i ministrave të jashtëm në Bremen, thuhet se shefat e diplomacive i kanë mbështetur "përpjekjet" e të dërguarit të posaçëm Ahtisaari, dhe kanë thënë se plani i tij duhet të jetë "bazë" për rezolutën e re të Këshillit të Sigurimit të KB, me të cilën "do merren parasysh interesat e Prishtinës dhe Beogradit".
Shefi i diplomacisë së Gjermanisë, Frank-Walter Steinmeier tha se sipas tij, plani i Ahtisaarit është më i miri për zgjidhjen e statusit të Kosovës, dhe në bazë të këtij plani duhet bërë përpjekje për të arritur te një rezolutë e re e Kombeve të Bashkuara.
Nëse nuk do ketë një rezolutë të tillë, UNMIK-u do të mbetet në Kosovë ndërsa misioni i BE-së nuk do të mund të shkojë atje, tha Steinmeier pas përfundimit të takimit.
Sllovakia tha se nuk pajtohet me qëndrimin e BE-së për të ardhmen e Kosovës. Ministri i Jashtëm Jan Kubish tha se Bratisllava do të punojë të sigurojë që shqetësimet e Serbisë të merren parasysh në KB.
XS
SM
MD
LG