Ndërlidhjet

BEOGRAD


Minisioni i OSBE-së në Serbi tha sot se është i shqetësuar rreth vendimit të kuvendit komunal të Novi Sadit që të emërojë dy rrugë të qytetit me emrat e dy komandantëve ushtarakë, Velko Milankoviq dhe Mladen Bratiq. Ata akuzohen për krime gjatë luftërave në ish Jugosllavi në vitet e 90-ta.
Ushtruesi i detyrës së shefit të misionit Anthony Pahigiam tha se emërimet e tilla "janë në kundërshtim me procesin për vendosjen e drejtësisë, nevojën për pajtim dhe bashkëpunim rajonal si dhe për zgjidhjen e prblemeve rajonale të refugjatëve".
XS
SM
MD
LG