Ndërlidhjet

BRUKSEL


Ekspertët e Kombeve të Bashkuara publikuan raportin për ndryshimet klimatike. Raporti thekson se rritja e temperaturave mund të shkaktojë thatësira, vërshime, dhe do të rrisë nivelin e oqeaneve.
Sipas raportit, vendet e varfëra do të preken më së shumti nga ngrohja globale.
"Do jenë më të varfërit në mesin e të varfërve të botës, e këtu përfshihen dhe të varfërit në shoqëritë e zhvilluara, që do goditen më së rëndi nga ndryshimet klimatike", tha Raxhendra Pacuri, kreu i grupit të ekspertëve që hartuan raportin.
Vendet si Rusia dhe Kanadaja mund të përfitojnë nga ndryshimet klimatike me të korra më të mira dhe dimra më të butë.
XS
SM
MD
LG