Ndërlidhjet

BLACKBURG


Një profesor 76 vjeçar, i mbijetuar i Hollokaustit, është vlerësuar si hero për aksionet e tij për mbrojtjen e studentëve gjatë të shtënave në Universitetin Teknik në Virginia. Liviu Librescu, profesor i inxhinierisë aeonautike, me trupin e vet e ka barikaduar derën e klasës, përpara se të qëllohej për vdekje nga i armatosuri. Veprimi i tij mundësoi që shumë studentë të hidhen nga dritaret dhe shpëtojnë.
Pasi Luftës së Dytë Botërore, Librescu ka braktisur Rumaninë dhe ka shkuar në Izrael, prej nga ka emigruar në Shtetet e Bashkuara.
XS
SM
MD
LG