Ndërlidhjet

BUKURESHT


Parlamenti i Rumanisë e ka suspenduar presidentin Traian Basescu për sjellje jokushtetuese. Ky vendim e ka thelluar krizën politike në këtë vend dhe ka aktualizuar çështjen e zgjedhjeve të reja presidenciale. Për suspendim votuan 322 deputetë, ndërsa kundër ishin 108. Votimi i këtillë e hapë rrugën për referendum për ndërrim nga posti brenda 30 ditësh. Presidetnmi Basescu ka thënë se do të paraqesë dorëheqje nëse suspendohet.
XS
SM
MD
LG