Ndërlidhjet

LONDËR


Organizata Amensty International thotë se militantët talibanë i kishin shtuar sulmet e qëllimshme kundër civilëve, si pjesë e luftës së tyre kundër qeverisë së Afganistanit dhe forcave të Shteteve të Bashkuara e të NATO-s. Sipas Amnesty International, luftëtarët talibanë i kishin shtuar sulmet kundër veprimtarëve për të drejtat e femrave, kundër klerikëve, punëtorëve qeveritarë dhe atyre shëndetësorë dhe kundër mësuesve. Sipas raportit më të ri të kësaj organizate, në vitet 2005 dhe 2006 talibanët kishin djegur 183 shkolla.
XS
SM
MD
LG