Ndërlidhjet

PRAGË


Bordi i Guvernatorëve dhe presidenti i radios "Evropa e Lirë" Jeffrey Gedmin dënuan informacionet sipas të cilave qeveria e Iranit planifikon t'ia ndalojë gazetares të kësaj radioje Parnaz Azima largimin nga Irani për "dy apo tre vite". Drejtuesi i Bordit Keneth Y. Tomlinson tha se "refuzimi i qeverisë iraniane nënvizon qasjen e qeverisë për të drejtat e njeriut dhe për lirinë e shtypit".
Azima hyri në Iran më 25 janar për të vizituar nënën e sëmurë.
XS
SM
MD
LG