Ndërlidhjet

KIEV


Kryeministri i Ukrainës Viktor Yanukovich dhe pjesëtarët e koalicionit qeverisës refuzuan vendimin e presidentit Viktor Yushchenko për mbajtjen e zgjedhjeve të parakohshme në qershor. Parlamenti gjithashtu miratoi një rezolutë kundër vendimit. Presidenti fillimisht kishte shpallur zgjedhjet për muajin maj, por pas kundërshtimeve të ashpëra të bllokut të kryeministrit kishte caktuar si datë për mbajtjen e tyre 24 qershorin.
XS
SM
MD
LG