Ndërlidhjet

PRISHTINË


Ambasadori amerikan në Kombet e Bashkuara, Zalmay Khalilzad tha se zgjidhja e statusit të Kosovës, është çështje e javëve. "Besoj se shumë progres është bërë këtu" dhe shtoi se "por e dimë se duhet bërë edhe shumë më tepër dhe çështja e statusit, që është një çështje e rëndësishme, duhet të zgjidhet dhe ne do ta bëjmë këtë në javët që vijnë". Anëtari tjetër i delegacionit të Këshillit të Sigurimit të OKB-së, që po qëndron për vizitë në Kosovë, ambasadori i Francës, Jean-Marc de La Sabliere tha se Franca "beson se plani i Ahtisaarit duhet të impelemntohet dhe të kaloj në Këshillin e Sigurmit". Zoti Sabliere tha mëtutje se "do të vazhdojmë punën me anëtarët e tjerë të Këshillit të Sigurimit, që kjo të ndodhë". I pyetur se a mund të ndodhë kjo në muajin Maj, ambasadori francez tha se "ne shpresojmë për këtë dhe do të shohim". Ai tha se ishte impresionuar me përkushtimin dhe angazhimin e autoriteteve të Kosovës për realizimin e planit të Ahtisaarit, "veçanërisht rreth çështjes së pakicave, që është shumë e rëndësishme".
XS
SM
MD
LG