Ndërlidhjet

PRISHTINË


Liderët e Kosovës kërkuan sot nga delegacioni i Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara që ta mbështes pavarësinë për Kosovën. Në kuadër të misionit informues, delegacioni i KS-së u takua sot në Prishtinë me zyrtarët më të lartë ndërkombëtarë dhe vendës. "Kemi paraqitur nevojën përse Kosova duhet të jetë e pavarur dhe përse nuk mund të ketë zgjidhje tjetër" tha presidenti Fatmir Sejdiu, duke shtuar se pas kësaj vizite është koha që të zgjidhet statusi i Kosovës. Kryeministri Agim Çeku tha se nga anëtarët e delegacionit të Këshillit të Sigurimit ka kërkuar që ta pranojnë "realitetin e ri" në Kosovë. Njëri nga përfaqësuesit e serbëve të Kosovës, Rangjel Nojkiq tha se "nuk ka serb që mendon se pavarësia e Kosovës është bazë dhe mundësi për serbët që të jetojnë në këtë territor". Më vonë gjatë ditës, misioni informues i Këshillit të Sigurimit të OKB-së viziton edhe Graçanicën, Mitrovicën dhe KEK-un, ndërsa nesër do qëndrojë në Rahovec dhe Krushë të Vogël.
XS
SM
MD
LG