Ndërlidhjet

MITROVICË


Ambasadori i Belgjikës në Kombet e Bashkuara, Johan Verbeke, që po kryeson misionin faktmbledhës të Këshillit të Sigurimit në Kosovë, tha se informacionet që kishin marrë nga liderët e serbëve të Kosovës dhe nga përfaqësuesit e komunave veriore ishin të rëndësishme për njohjen e realitetit në këtë pjesë të Kosovës. Këto komente ai i bëri sot pasdite pas takimeve të delegacionit me udhëheqës të serbëve të Kosovës.
- Këto takime na kanë dhënë ide të rëndësishme se çfarë është realiteti në Mitrovicën veriore dhe në pjesën veriore të Kosovës, tha Verbeke, duke shpjeguar se synimi i këtij misioni është që të marrë sa më shumë informacione, në mënyrë që kur të kthehet në Nju Jork ta ketë një pikëpamje të qartë lidhur me realitetin në gjithë Kosovën, përfshirë edhe pjesën veriore. Delegacionit të Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara i është dorëzuar një listë me 19 kërkesa të serbëve të zhvendosur nga Kosova.
XS
SM
MD
LG