Ndërlidhjet

BRUKSEL


Ish ambasadori amerikan në Kombet e Bashkuara, Richard Holbrooke, i ka thënë në Forumit për Marrëdhënie Transatlantike në Bruksel se javët e ardhshme do të jenë test fundamental për pikëpamjet dhe për rolin e presidentit rus Vladimir Putin në botë.
"Nëse ai i vë veto planit të Ahtisaarit në Këshillin e Sigurimit, atëherë Kosova njëanshëm do të shpallë pavarësinë. Shtetet e Bashkuara do ta njohin, shpresoj në të njëjtë ditë. Disa vende të BE-së gjithashtu do ta njohin, e disa jo. Por atje mund të shpërthejë dhunë, dhe për këtë do ta ketë fajin Rusia", ka thënë Holbrooke.
Në forumin e njëjtë, Ministri i Jashtëm i Suedisë Carl Bildt ka thënë se skenari për shpalljen e njëanshme të pavarësisë së Kosovës paraqet "lojë me zjarr", dhe ka sugjeruar që BE-ja të marrë rol udhëheqës në gjetjen e një zgjidhje kompromisi për Kosovën.
XS
SM
MD
LG