Ndërlidhjet

BEOGRAD


Kryeministri i Serbisë, Vojisllav Koshtunica ka deklaruar sot se "Serbia është plotësisht e përgatitur për ta bërë një hap të rëndësishëm në gjetjen e zgjidhjes së mirë dhe të qëndrueshme për Kosovën". Në këtë kuadër, ai ka thënë se ka dalë me propozimin për "autonomi të mbikëqyrur për Kosovën". Sipas tij, kjo "autonomi e mbikëqyrur" është "kompromis i vërtetë, që përjashton të gjitha opsionet ekstreme dhe, para se gjithash, ajo, për dallim nga pavarësia e mbikëqyrur, nuk është në kundërshtim me Kartën e Kombeve të Bashkuara dhe me Kushtetutën e Serbisë".
XS
SM
MD
LG