Ndërlidhjet

TALIN


Qeveria e Estonisë i ka përshpejtuar planet për rivendosjen e përmendores përkujtimore të Luftës nga periudha sovjetike, me qëllim që ti ulë tensionet shumë të ashpra, që i shkaktoi largimi i saj nga qendra e Talinit. Planifikohet që deri më 9 Maj përmendorja do të vendoset në varrezat ushtarake në një lagje të Talinit. Kundër largimit të përmendores kanë protestuar pjesëtarët e pakicës ruse. Një person ishte vrarë dhe më se 150 ishin plagosur gjatë dy netëve të protestave.
XS
SM
MD
LG