Ndërlidhjet

UASHINGTON


Shtetet e Bashkuara dhe Bashkimi Evropian i kanë bërë thirrje Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara që pa kurrëfarë shtyrje të miratojë një rezolutë për statusin e Kosovës dhe kanë mbështetur planin e Ahtisaarit për pavarësi të mbikëqyrur për Kosovën. Në dokumentin e miratuar në samitin e Shteteve të Bashkuara dhe të Bashkimit Evropian është vlerësuar se ky është "çasti vendimtar për Ballkanin Perëndimor".
"Zgjidhja e statusit të Kosovës do ta forcojë stabilitetin e të gjithë rajonit. Ripërsërisim se zgjidhja e statusit të Kosovës është rast unik dhe nuk paraqet precedent" thuhet në dokument.
Në takimin në Uashington, morën pjesë presidenti i Shteteve të Bashkuara George Bush, kancelarja e Gjermanisë Angela Merkel dhe kryetari i Komisionit Evropian Hoze Manuel Barroso.
XS
SM
MD
LG