Ndërlidhjet

PRAGË


Maqedonia konsideron se përcaktimi i statusit final të Kosoës është më i mirë se status quoja, tha për Radion Evropa e Lirë, shefi i diplomacisë së Maqedonisë, Antonio Miloshoski.
Ai tha se Maqedonia rekomandon që Këshilli i Sigurimit të miratojë rezolutën për Kosovën, sepse kjo do t'ua lehtësonte punën të gjithëve në rajon.
I pyetur nëse Maqedonia do ta njihte pavarësinë e Kosovës pa rezolutë të Kombeve të Bashkuara, por nëse këtë e bëjnë Shtetet e Bashkuara dhe një pjesë e BE-së, ai tha se "Nëse Këshilli i Sigurimit nuk miraton rezolutë, ndërsa një, dy, apo më shumë vende me ndikim, anëtare të NATO-s dhe të Bashkimit Evropian i qasen pozitivisht statusit të ri të pritur të Kosovës, kjo do t'i mundësojë Maqedonisë që dhe ajo seriozisht ta shqyrtojë një veprim të tillë".
XS
SM
MD
LG