Ndërlidhjet

PRAGË


Për Evropën është më e rrezikshme që Rusia po përpiqet të përvetësojë çështjen e Kosovës, se sa kritikat dhe kundërshtimi i Kremlinit rreth planeve amerikane për vendosjen e pjesëve të sistemit të mbrojtjes raketore në Evropën Qëndrore, tha miliarderi dhe investitori amerikan George Soros. "Nëse Rusia me të vërtetë përdorë veton në Këshillin e Sigurimit, ky do të jetë problem serioz për Bashkimin Evropian, sepse disa vende do ta pranojnë pavarësinë e Kosovës e disa të tjera jo" tha Soros, në intervistën për radion e Çekisë.
Ai tha se nëse njerëzit e Kosovës nuk e fitojnë pavarësinë, atëherë do ta shpallin njëanshëm.
XS
SM
MD
LG