Ndërlidhjet

PRISHTINË


Presidenti i Kosovës Fatmir Sejdiu tha se Kosova do të jetë e pavarur pavarësisht nga qëndrimi i Rusisë në Këshillin e Sigurimit të Kombeve të Bashkuara.
"Në skenarin më të keq, nëse ndonjë anëtar i Këshillit të Sigurimit, para së gjithash Rusia, përdorë veton, Kosova prapëseprap do të bëhet e pavarur, do të ketë mbështetje ndërkombëtare dhe do të jetë shtet i njohur ndërkombëtarisht" tha Sejdiu gjatë vizitës së sotme në Istog.
Ai tha se Kosova do ta shpall pavarësinë vetëm me mbështetjen e aleatëve perëndimor.
"Ne do të konsultohemi me ata që e mbështesin pavarësinë e Kosovës, sepse pavarësia duhet të njihet" tha Sejdiu.
XS
SM
MD
LG