Ndërlidhjet

NOVI SAD


Kryetarja e Komitetit të Helsinkit për të Drejtat e Njeriut në Beograd Sonja Biserko ka vlerësuar se autoritetet në Beograd përpiqen të ndajnë Kosovën.
"Do të ishte ideale kur Beogradi i pari do të njihte Kosovën, dhe me këtë do të krijnte parakushte për normalizimin e marrëdhënieve ndërmjet serbëve dhe shqiptarëve. Kjo do të ishte ndihma më e madhe për serbët që do të mbeten të jetojnë në Kosovë", ka thënë Biserko për gazetën "Gradjanski List".
Por ajo ka shtuar se diçka e tillë nuk mund të pritet "sepse klasa aktuale politike nuk ka parakushte morale dhe politike për këtë gjë".
XS
SM
MD
LG