Ndërlidhjet

BRUKSEL


27 vendet anëtare të Bashkimit Evropian duhet t'i japin gjithë mbështetjen e tyre planit të Kombeve të Bashkuara për pavarësi të mbikqyrur për Kosovën, deklaroi shefi për politikë të jashtme dhe siguri i BE-së Havier Solana.
"Ne duhet të kemi një qëndrim të përbashkët nëse duam të kemi ndikim", ndaj anëtarëve të tjerë të Këshillit të Sigurimit, që janë ende dyshues rreth planit të Ahtisarit, shtoi Solana.
Sipas tij një qëndrim i përbashkët evropian do kishte ndikim edhe ndaj Rusisë, që e kundërshton planin, por dhe ndaj vendeve të tjera si Afrika e Jugut dhe Kina, që nuk janë të bindura se plani i Ahtisarit është zgjidhja më e mirë.
Edhe eurokomisioneri për zgjerim, Oli Rehn theksoi rëndësinë e unitetit brenda Bashkimit Evropian për të votuar rezolutën e re në Këshillin e Sigurimit për statusin e Kosovës, që duhet të jetë "juridikisht dhe politikisht shumë i qartë".
Rehn nënvizoi se Kosova "para së gjithash është një cështje evropiane".
XS
SM
MD
LG