Ndërlidhjet

BEOGRAD


Serbia duhet t'i ndërpres përpjekjet për lidhje më të ngushta me perëndimin dhe të kthehet kah Rusia, tha kryetari i posazgjedhur i parlamentit Tomisllav Nikoliq.
"Rusia do të gjej mënyrën për t'i bashkuar vendet të cilat do të ngriten kundër hegjemonisë së Amerikës dhe BE-së. Shpresoj se shumica në Serbi do të përpiqen për anëtarësim në një organizatë të këtillë e jo në BE", u tha Nikoliq deputetëve të parlamentit serb.
Ndërkohë, zyrtarë të Këshillit të Evropës thanë se për "shkak të rrethanave aktuale politike" nuk do të mbajnë në Serbi ceremonitë e planifikuara për Ditën e Flamurit të Evropës, me 12 maj.
"Nuk do të ndërhyjmë në situatën e brendshme politike, por Këshilli i Evropës është i shqetësuar që personi i zgjedhur kryetar i parlamentit vjen nga partia që udhëhiqet nga një i akuzuar për krime lufte" e transmeton AP zëdhënësin Matjaz Gruden.
XS
SM
MD
LG