Ndërlidhjet

MOSKË


Rusia shënon sot 62 vjetorin e fitores së ushtrisë sovjetike mbi Gjermaninë, në vitin 1945. Në paradën masive ushtarake në Sheshin e Kuq, presidenti Vladimir Putin fokusoi edhe mosmarrëveshjet me Estoninë për shkak të heqjes nga qendra e Talinit të memorialit të Luftës së Dytë Botërore.
Putin tha se "ata që po provojnë të përbaltojnë memorialet e heronjëve të luftës, po fyejnë njerëzit e vetë dhe po shkaktojnë mosbesim ndërmjet shteteve dhe njerëzve".
XS
SM
MD
LG