Ndërlidhjet

BRUKSEL


Bashkimi Evropian dhe NATO-ja kanë shprehur shqetësime për zgjedhjen e ultranacionalistit Tomisllav Nikoliq në krye të parlamentit të Serbisë.
Gjermania, kryesuesja e radhës e BE-së, tha se e ka "parë me shqetësim" zgjedhjen e Nikoliqit, nisur nga fakti se "deri më sot, Partia Radikale e Serbisë gjithmonë e ka kundërshtuar ashpër farkimin e lidhjeve të Serbisë me BE-në".
Në komunikatën u bëhet thirrje "të gjitha partive reformatore që deri më 15 maj të formojnë qeveri demokratike, e cila do të riafirmonte orientimin pro-evropian të politikës së Serbisë.
Ndërkaq në reagimin e NATO-s, nga Beogradi kërkohet të formojë qeverinë "e cila do të vazhdonte rrugën e Serbisë drejt interimit evro-atlantik".
Sot, presidenti i Serbisë Boris Tadiq tha se zgjedhja e Nikoliqit i dëmton interesat e vendit dhe mund t'i rrezikojë synimet e vendit drejt integrimit evropian.
XS
SM
MD
LG