Ndërlidhjet

ANKARA


Ligjvënësit turkë miratuan amendamentet kushtetuese që do të vështirësojnë hyrjen e politikanëve kurdë në parlament. Sipas ndryshimeve, emrat e kandidatëve të pavarur do të figurojnë në të njëjtën listë votimi me partitë garuese.
Aktualisht emrat e tyre ishin në fletë të veçanta. Shumë votuesë kurdë nuk e flasin turqishten dhe mund të kenë vështirësi në gjetjen e emrave të kandidatëve të tyre në listat e gjata me emrat e partive.
XS
SM
MD
LG